Merel


Geboren in 1964 en na diverse financiële banen in het bedrijfsleven begon ik in 1995 mijn administratiekantoor Bureau La Bohême vanuit de wens om meer aandacht te kunnen geven aan de “kleinere” bedrijven. Door al mijn ervaringen ging ik bedrijven steeds meer zien als levende organisaties. Naast het adviseren en begeleiden van (startende) bedrijven word ik blij van het coachen en adviseren van mensen, waarvoor ik een fundament heb kunnen leggen door de opleiding bij het Instituut voor Toegepaste Integrale Psychologie (ITIP) en door meerdere coaching opleidingen.

Ik houd ervan om mensen in contact te brengen met hun eigen wijsheid zodat de volgende stap zichtbaar wordt. Bewustwording is de basis voor verandering. Intuïtief werkte ik al jaren met het energieveld van de klant en zijn of haar bedrijf en heb me daarin de afgelopen 5 jaar verder kunnen ontwikkelen door de opleiding Extra Kommunikatieve Vaardigheden (EKV) van Margriet van Bentem.

Mijn passie is om mensen op een enthousiaste manier in beweging te brengen, in hun Hart en Ziel te raken en ze te laten ervaren wie zij in wezen zijn. Ik wil je ondersteunen en begeleiden om je eigen pad (weer) te lopen en denk graag buiten de geijkte paden zodat jij jouw talent(en) kunt inzetten in je bedrijf.

Alles is energie en is met elkaar verbonden. Dat is en blijft een boeiende materie voor mij. Het woord materie komt van mater wat moeder betekent. Materie is de stof van Moeder Aarde. Elk materieel voorwerp, dus ook geld, verbindt ons met de Aarde.

Ik heb het ondernemersvak vanuit mijn jeugd meegekregen. Mijn opa en oma Freek Overdevest en Helena Overdevest-Ammerlaan hadden een snackbar in Voorschoten en zijn een grote inspiratiebron voor mij geweest. Zij voerden het ondernemerschap met hart en ziel uit. In de zomer hielp ik als kind mee met de verkoop van ijsjes in de verbouwde snackbar die een stuk groter was dan op de foto hieronder. Op die plek begon in mij al de onderneemster te groeien. De snackbar had de naam: ”Succes” en was een ontmoetingsplaats waar jong en oud zich thuis voelden. De warmte, de gezelligheid en aandacht was er voor iedereen. Alle producten werden in eigen keuken bereid, dat maakte deze zaak uniek en onvergetelijk. De zaak sloot in 1974 en heeft mij geleerd wat waarde werkelijk ten diepste betekent. Snackbar “Succes” is succesvol geworden en gebleven want wat echt van waarde is verdwijnt niet en leeft ook door in volgende generaties.

Ik geniet met volle teugen van het leven, haar liefde, wijsheid, schoonheid en overvloed. Ik ben dankbaar dat ik dit kan delen met mijn lief, alle mensen, dieren, bloemen, planten en bomen. Samen creëren we met elkaar de Hemel op Aarde.

© Tekst - Merel van Boheemen & © Fotografie - Debby de Jong