Merel


Geboren in 1964 begon ik aan mijn reis op deze mooie planeet Moeder Aarde. Ik zie haar als een mens waar ik mee samenleef en waar ik intens veel van hou. Zij is voor mij een levend wezen en ik wil zorgvuldig met de Aarde omgaan. Zij is de schepper van al het leven. De natuur is een grote inspiratiebron voor mij en verwondert mij dagelijks. Mijn diepste overtuiging is dat het leven altijd voor je zorgt. De natuur is overvloed, geeft voldoende en dit mogen we delen met elkaar en ook weer teruggeven aan haar zodat geven en ontvangen in balans is.

Al vanaf jonge leeftijd houd ik me bezig met mystiek, spiritualiteit, creativiteit, beweging en de natuur. Alles is energie, bestaat uit sterrenstof en is met elkaar verbonden. Dat is en blijft een boeiende materie voor mij. Het woord materie komt van mater wat moeder betekent. Materie is de stof van Moeder Aarde. Elk materieel voorwerp, dus ook geld, verbindt ons met de Aarde.

Mijn passie is om mensen op een speelse, zachte en enthousiaste manier in beweging te brengen, in hun Hart en Ziel te raken en ze te laten ervaren wie zij in wezen zijn. Ik wil je ondersteunen en begeleiden om je eigen pad (weer) te lopen. Mijn benadering is liefdevol, positief, empatisch, daadkrachtig en praktisch. Ik denk graag buiten de geijkte paden. Andere passies zijn: wandelen en zijn in de natuur, dolfijnen, dansen, zingen, schilderen en tekenen, fotografie, moestuinieren, koken en lekker eten, film, theater en alles wat meer kleur geeft aan het leven.

Na diverse banen in het bedrijfsleven begon ik in 1995 als zelfstandig onderneemster, werkte in een gezinsvervangend tehuis voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke “beperking” en werkte in de weekendopvang voor kinderen met Autisme en ADHD. Raakte enthousiast door Touch for Health en Toegepaste Kinesiologie en had in de avonduren een aantal jaren een praktijk. Door al mijn ervaringen ging ik bedrijven steeds meer zien als levende organisaties. Naast het adviseren en begeleiden van (startende) bedrijven word ik blij van het coachen en adviseren van mensen. Ik houd ervan om mensen in contact te brengen met hun eigen wijsheid zodat de volgende stap zichtbaar wordt. Bewustwording is de basis voor verandering.

Ik houd van het leven en geniet met volle teugen van haar liefde, wijsheid, schoonheid en overvloed. Ik ben dankbaar dat ik dit kan delen met mijn lief, onze honden, kippen, bloemen, planten, bomen, dieren in het water, op het land en in de lucht, al onze dierbaren om ons heen en met mijn klanten. Samen creëren we met elkaar de Hemel op Aarde.

© Tekst - Merel van Boheemen & Fotografie - Debby de Jong